PakYa 's FotoPage
Photobucket
By: Ya Mohammad Nazir Syah bin Ismail

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 31-Jan-2010 12:00 Email | Share | | Bookmark
Pilihanraya Kampus UTM

Petang tadi saya jalan2 pusing utm untuk melihat suasana Pilihanraya Kampus (PRK) di UTM...saya tak pasti bagaimana PRK di tempat2 lain...mungkin ada yang tahu,mungkin ada yang tak tahu bahawan kebanyakan universiti tempatan mengadakan PRK pada minggu ini...PRK di buat untuk memilih wakil2 Majlis Perwakilan Pelajar(MPP). Saya sebagai postgrad student, tengok je la suasana PRK ni. Tapi saya tidak mengundi.

Yin L. Huat



Salah satu poster (syarat berkempen,salah satunya ialah poster mestilah hitam putih sahaja...)
Inilah Yin L. Huat tadi...



Pondok bas yang menjadi mangsa



Fatiha



Syakir@Syahir?



Ada juga yg meletakkan tanda pangkah di depan pintu masuk masjid.



Laluan pejalan kaki yang juga menjadi mangsa



Fakulti sains



Kaum hawa yang bertanding



Mangsa keadaan lagi


Thursday, 28-Jan-2010 10:49 Email | Share | | Bookmark
Outing Photosantai Dot Com | KL Bird Park 16 Januari 2010

Dah lama tak update,kali ni nak letak gmbar2 16 januari di KL BirdPark bersama2 keluarga Photosantai, sebuah forum fotografi... This is some of the pics...

Mulakan dgn group photo....

credit to abg yasim utk gmbar ni...

teruskan dgn gmbar2 burung...









Enggang



Parrot



aku memerlukan teman hidup



Mata seekor burung kakak tua



Bangau??



Helang yang sombong



We are togother



Pandai burung ni posing...



Merak yang sombong



Merpati



The only shot yg dapat time burung tgh makan..




Sunday, 10-Jan-2010 12:00 Email | Share | | Bookmark
Trip to Singapore | 10 Jan 2010

Singapore......negara orang..negara jiran kita....tp berapa ramai di antara kita yang pernah menjejakkan kaki kita ke sana,walaupun sekali?

So,untuk menggolongkan diri dalam golongan yg pernah gi Singapore,saya pon join trip UTM ke sana....this is a few pic from there...





Mari kita mulakan dgn gmbar sendiri tapi di spek mata orang lain...





Kelihatan singapore wat kerja2 oil n gas...ade flare kat situ...asap2 sket...





Burung time pertunjukan....





Anak mat saleh wat 'pertunjukan'...haha..





Jumpa la burung utk shoot...tadi yg kat atas tu time pertunjukan...ni time jalan2,tetibe ternampak...tepi pantai lagi tu...





Sunset yang menarik.....




















Pertunjukan Song of the Sea.....effect yang sangat menarik...walaupun bayaran agak mahal(jika ditukar ke Ringgit la)..tetapi pertunjukan yang berbaloi untuk disaksikan...





Friday, 18-Dec-2009 22:58 Email | Share | | Bookmark
Sepetang di UTM...(lagi..)

 
 
 
View all 5 photos...
Hmm...berjalan2 dgn kamera lagi petang semalam...

Silhoutte...nama yg sedap mcm nama awek plk....tp ia adalah suatu teknik amek gmbar dgn menghilangkan detail subjek, dgn hanya outline atau bayang subjek, otak penonton akan mengintrepetasikan imej tersebut. Sebab itu lah silhoutte adalah salah satu teknik fotografi yg menarik utk di cuba. Tidak perlu gadjet yang mahal2, hanya perlu mengawal exposure dan sedikit setting WB. Photoshop?guna lah sedikit utk final touch..






kedua2 gmbar ni diambil pada waktu yg lebih kurang sama cuma kedudukan matahari dgn subjek je pada angle yg berlainan.




Ambil gmbar daun pon, kalau kena dgn gaya, menarik la jgk...




Yang seterusnya masuk dalam ketegori Still Life Photography.




Thursday, 10-Dec-2009 13:55 Email | Share | | Bookmark
Petang lagi....

 
 
 
View all 4 photos...
Masih lagi berjalan2 waktu petang..kali ni jalan pusing kolej 11.....















[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net