PakYa 's FotoPage
Photobucket
By: Ya Mohammad Nazir Syah bin Ismail

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 29-Nov-2009 16:23 Email | Share | | Bookmark
Sepetang di tepi tasik...bersama Kak Farida...

 
Petang tadi lepak tepi tasik...sgt xde ape utk di buat petang tu...so ajak la kak farida gi tasik,utk dia blajar psl kamera2 ni...sebelum dia datang ada la amek bebrapa keping...check2 balik rupanya "3keping je aku snap??" haha...xpe la...

sebenarnya arini nk try amek gmbar yg ade mood guna natural light...bila kat tepi tasik tu nmpak la mcm best..tu yg amek jgk tu...tp sumber inspirasi adalah dari ckgu Tolahah...sape2 yg baru nk bljr pasal fotografi,blog beliau adalah highly recommended...sgt digalakkan..ini adalah entry beliau tentang mengambil gmbar yg ada mood...

Bagaimana mendapat gambar yang mempunyai mood? by Ckg Tolahah...


ini plk hasil yg dapat walaupon x dpt secantik ckgu Tolahah..hehe..


Thursday, 26-Nov-2009 16:12 Email | Share | | Bookmark
Berjalan2 menghilangkan kebosanan....

 
 
 
View all 4 photos...
Raya haji aritu x balik umah....so mmg la boring sbb kat sini xde org,nk makan pon susah,kedai tutup la ape la...so jalan2 la best.....gi danga bay cuma tripod x bawak...kalau x,leh amek slow shutter ke ape ke...nak tak nak amek la ape yg boleh,guna available light...




kadang2 kalau kita nk amek gmbar pokok,kita tak perlu semestinya amek gmbar pokok secara keseluruhan...cuba ambil dari perspektif yg berbeza...






lampu liplap ni plk sengaja di OOF kan (out of focus) utk dpt efek mcm tu...sbb apa nk dpt camtu?ntah la...rasa mcm best je..hahaha...xde motif..



rotate image pon mcm ok....ni sebenarnya tiang lampu,tapi di rotate 90 degree clockwise..




Sunday, 8-Nov-2009 09:10 Email | Share | | Bookmark
Lagi macam2....

Dah lama x update kat fotopage ni...harini update la sket..haha....sori la...Asyik2 upload kat facebook,sampai terlupa pulak ade fotopage...hehe...mari2,jgn segan...singgah2x....

ok,kita mulakan dengan sesi outing dgn Qayyum....melawat area masjid je...amek la mane2 selagi boleh....















Seterusnya, food photography.....tak pernah lagi buat..ni baru first try....

Roti john



Banana split



tauke roti john






ok,siri seterusnya ialah "Pagi di UTM".....bangun awal2 pagi semata2 utk pegi amek shot kat tepi tasik sambil online kat situ....laju wo internet situ...hoho....











oooo...terlupa plk..malam sebelumnya,try utk gmbar makro....tp tak brape nak makro sgt la...hehe....



Alquranulkarim....




Friday, 25-Sep-2009 02:12 Email | Share | | Bookmark
Raya 2009

 
 
 
Tahun ni tak balik kedah untuk beraya...atas sebab2 teknikal...hehe...some of the pics~


















Tuesday, 18-Aug-2009 14:46 Email | Share | | Bookmark
Konvokesyen ke 43

 
 
 
Senang citer, it's my convocation...proud to be SKRian....to all my lecturer, thanks for all your efforts, especially my Academic Advisor, PM Dr Aznizam Abu Bakar...Thanks also to PM Dr Shahrir Hashim and PM Dr Mat Uzir for coming to this photographing session..thanks a lot..























[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net